مقالات

شناسایی چرخه الگوهای رفتاری مخرب و ناکارآمد زندگی همراه با راهکار

الگوهای رفتاری مخرب به مجموعه ای از عادات گفته می شود که به صورت منفی بر زندگی فرد و اطرافیان او تأثیر می گذارد. این الگوها ممکن است ناشی از تجربیات گذشته، ناتوانی در مدیریت کردن احساسات یا کمبود مهارت های ارتباطی باشند. و در صورتی که شناسایی و درمان نشوند می توانند به مشکلات جدی تر در روابط شخصی و حرفه ای منجر شوند.

برای مثال افرادی با شخصیت کنترل گر معمولاً سعی می کنند همه چیز را در دست داشته باشند. همچنین این شخصیت با اعمال فشار بر دیگران سعی در کنترل موقعیت ها و افراد دارند این نوع الگوهای رفتاری می توانند به تدریج باعث نارضایتی در روابط و کاهش کیفیت زندگی شوند.

تحلیل رفتارهای خودتان و شناسایی الگوهای مخرب در زندگی تان به شما کمک می کند تا با شناخت بهتر از خودتان،‌ بهبود چشم گیری در زندگی تان داشته باشید.

نحوه شناسایی الگوهای مخرب

الگوهای مخرب شامل رفتارها، ‌عادت ها و اعتقاداتی هستند که باعث محدودیت ها و مشکلات شما می شوند.

(رفتارهای نامناسب مانند رفتارهای خشونت آمیز، تحریک کننده یا آزار دهنده ).

شما می توانید با بررسی محیط زندگی،‌ کار، بررسی احساسات خود و محیط ها و فضاهایی که ممکن است باعث بروز این رفتارهای نامناسب در شما شوند چرخه الگوهای رفتاری تکراری زندگی خود را پیدا کنید.

انواع الگوهای رفتاری مخرب

الگوهای رفتاری مخرب، انواع مختلفی دارند که هر یک می توانند به شیوه ای متفاوت بر فرد و روابط تأثیر بگذارند. در ادامه به برخی از مهم ترین انواع الگوهای رفتاری مخرب اشاره خواهیم کرد:

الگوی رفتار پرخاشگرانه: در این نوع از رفتار، فرد به دلیل ناتوانی در کنترل احساسات خود،‌به طور مکرر به دیگران خشم و عصبانیت نشان می دهد.  افراد با این الگو به جای گفتگو و حل مشکلات، از رفتارهای تهاجمی و خشن استفاده می کنند که این موضوع می تواند روابط آن ها را تخریب کند.

درمان الگوی رفتاری مخرب پرخاشگرانه: درمان الگوی رفتاری پرخاشگرانه شامل آموزش مدیریت خشم و توسعه مهارت های ارتباطی است.

الگوی رفتار منفعل- تهاجمی: در این الگو، افراد به صورت غیر مستقیم نارضایتی و خشم خود را نشان می دهند. به جای ابراز مستقیم احساسات خود، از روش های منفعلانه مانند نادیده گرفتن دیگران یا انجام وظایف به طور نیمه کاره برای نشان دادن نارضایتی استفاده می کنند.

درمان الگوی رفتار منفعل- تهاجمی: این الگو نیز از جمله الگوهای رایج مخرب است که باید با نگرش ذهنی مثبت و مهارت های ارتباطی بهتر جایگزین شود.

الگوی رفتار وابسته: افراد با این الگو نیاز مداوم به تایید دیگران دارند و نمی توانند به تنهایی تصمیمات خود را اتخاذ کنند. آن ها برای احساس امنیت، همیشه به حمایت دیگران وابسته هستند. این وابستگی می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس و عدم رشد فردی شود.

درمان الگوی رفتار وابسته: درمان الگوی رفتار وابسته شامل آموزش خودمختاری و توسعه اعتماد به نفس است.

الگوی رفتار خود تخریبی: افرادی که دارای این الگو هستند، به طور ناخودآگاه رفتارهایی انجام می دهند که به خودشان آسیب می زنند. این رفتارها ممکن است شامل نادیده گرفتن نیازهای شخصی،‌ آسیب رسانی به خود یا وارد شدن به روابط ناسالم باشد.

درمان الگوی رفتار خود تخریبی: یکی از بهترین روش های درمان این الگو، تمرین نگرش ذهنی مثبت و پذیرش خود است.

روش های درمانی برای الگو رفتاری مخرب:

برای مقابله با الگوهای رفتاری مخرب، روش های درمانی مختلقی وجود دارد که می توانند به بهبود و تغییر این الگوها کمک کنند.

درمان شناختی-رفتاری ( CBT ): یکی از موثرترین روش های درمانی برای تغییر الگوهای رفتاری مخرب درمان شناختی رفتاری است در این روش افراد با الگوهای فکری و رفتاری منفی خود آشنا می شوند و با کمک یک درمانگر به تدریج این الگوها را تغییر می دهند هدف اصلی این روش شناسایی و تغییر افکار منفی و نادرست است که باعث ایجاد رفتارهای ناسالم می شود.

تمرین مراقبه و ذهن آگاهی: مراقبه و ذهن آگاهی تکنیک هایی هستند که به فرد کمک می کنند تا بیشتر در لحظه زندگی نمایند. این تکنیک ها می توانند به فرد کمک کنند تا به جای واکنش های فوری و منفی، به شیوه ای آرام تر و موثرتر به مشکلات پاسخ دهند. استفاده از این روش در درمان الگوی رفتاری مخرب بسیار مفید است.

تغییر نگرش و تفکر: یکی از موثرترین روش ها برای مقابله با الگوهای رفتاری مخرب تغییر نگرش است افرادی که دارای نگرش منفی و بدبینانه نسبت به خود و دیگران هستند بیشتر مستعد بروز رفتارهای مخرب می باشند تغییر به نگرش ذهنی مثبت و تمرین مهارت های جدید در برخورد با مشکلات می تواند به تدریج رفتارهای مخرب را کاهش دهد و باعث بهبود روابط شود.

یادگیری مهارت های ارتباطی: همان طور که اشاره شد، کمبود مهارت های ارتباطی می تواند باعث ایجاد الگوهای رفتاری مخرب شود. بنابراین،‌ یکی از روش های مهم در درمان الگوی رفتاری مخرب،‌آموزش مهارت های موثر در برقراری ارتباط است. این مهارت ها شامل گوش دادن فعال، ‌ابراز احساسات به شیوه ای سازنده و حل تعارضات به روش های منطقی می باشد.

راهکارهای عملی برای تغییر الگوهای رفتاری مخرب

برای تغییر الگوهای رفتاری مخرب و ایجاد رفتارهای سالم تر، باید به مجموعه ‌ای از راهکارهای عملی و قابل اجرا توجه کرد. در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می‌ کنیم:

افزایش خودآگاهی: اولین گام در تغییر هر الگوی رفتاری، افزایش خودآگاهی است. فرد باید بتواند رفتارهای خود را شناسایی کند و درک نماید که چه عواملی باعث بروز این رفتارها می ‌شود. با آگاهی از الگوهای رفتاری، فرد می ‌تواند تغییرات مثبت را آغاز کند.

اولین قدم در تغییر یک الگوی رفتاری ناکارآمد این است که مشخص کنید شامل چه چیزی می شود. یعنی در آن موقعیت چه می گویید و چه می کنید؟ چه چیزی باعث آن می شود؟ چه نتیجه ای به بار می آورد؟ چه ضرر و زیان هایی برای شما دارد؟ از چه مهارت هایی می توانم استفاده کنم؟ چه رفتار یا رفتارهایی را می توانید جایگزین این رفتار کنید؟ ( یک لیست از این رفتارهای جایگزین آماده کنید و از ساده ترین و راحت ترین رفتار شروع به تمرین کنید).

یادگیری و تمرین مهارت ‌های جدید: تغییر الگوهای رفتاری نیازمند یادگیری مهارت ‌های جدید و تمرین آن ها در طول زمان است. این مهارت‌ ها شامل روش ‌های جدید برای مدیریت استرس، برقراری ارتباط موثر و مقابله با چالش ‌های روزمره می باشد.

تعیین هدف های مشخص: برای تغییر الگوهای رفتاری مخرب،‌ می توانید ابتدا هدف های خود را مشخص کنید و برنامه ریزی کنید که چگونه این هدف ها را به دست بیاورید.( یعنی یک رفتار خود را انتخاب کنید و برنامه موثر برای تغییر آن ایجاد کنید).

ایجاد تغییرات تدریجی: تغییر الگوهای رفتاری ممکن است زمان ‌بر باشد، بنابراین افراد باید صبور باشند و به تدریج تغییرات را در رفتارهای خود اعمال کنند. ایجاد تغییرات کوچک ولی مستمر می ‌تواند به تدریج به بهبود الگوهای رفتاری مخرب منجر شود.

تمرین و تکرار: برای تغییر الگوهای رفتاری مخرب،‌ باید به طور منظم و مستمر تمرین کنید و به مقدار معینی تکرار کنید تا مسیرهای عصبی الگوهای رفتاری جدید همانند الگوهای رفتاری مخرب در ذهن شما ساخته شوند و وارد ضمیر ناخودآگاه شما شوند تا در مواقع حساس و بحرانی بتوانید از این الگوهای رفتاری جدید استفاده کنید.

تنها زمانی می توانید الگوی رفتاری خود را تغییر دهید که بپذیرید که الگوهای گذشته مخرب بودند و وقت آن رسیده که آن ها تغییر کنند و مزایای الگوهای جدید بیشتر از ضررهای الگوهای گذشته است.

ارتباط از طریق لینک پیج اینستاگرام مژگان میرزایی:

https://www.instagram.com/mozhganemirzaee?utm_source=qr&igsh=OTEzdTl1bzd3em9k

لینک کانال تلگرام مایندکلینیک :

https://t.me/mindclinik1

منبع:

وب سایت خبرگزاری ورزش ایران

وب سایت دکتر غلامی

وب سایت دکتر پیمان دوستی

مطالب مرتبط
10 دقیقه

تکنیک مکث با متد مسیرعصبی راهی برای مدیریت خشم برای همیشه

مژگان میرزایی

ساخت مسیرعصبی مکث کردن در هنگام خشم خشم یک هیجان و نشانه ی این است که اشکالی به وجود آمده است و برای نشان دادن واکنش به شما انرژی دو چندان می دهد. خشم می تواند به شما در رسیدن به اهداف تان کمک کند؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید آن را […]

6 دقیقه

آموزش اکسل به صورت خصوصی

takman

يادگيري اكسل به صورت خصوصي، یکی از بهترین روش‌ها برای یادگیری این نرم افزار قدرتمند است؛ با آموزش این دوره، شما با نکات و ترفندهای اکسل آشنا شده و می‌توانید در کمترین زمان ممکن به مهارت کافی در کار با این نرم افزار برسید. در این مقاله، با آموزش اکسل، مزایای آن، مخاطبان آن، محتوای […]

چقدر طول می کشد تا مسیر عصبی جدید ساخته شود؟

مسیر عصبی قسمت چهارم

در مقاله قبلی توضیح دادیم که، ما هر کاری را که در این دنیا  بخواهیم انجام  بدهیم اول باید مسیرعصبی آن کار در ذهن ما ساخته شود تا ما قادر به انجام آن کار باشیم. و تا مسیر عصبی کاری در ذهن ما ساخته نشود ما می نمی توانیم آن کار را انجام دهیم.

و گفتیم که هر کاری را که ما انجام می دهیم از میلیون ها مسیر عصبی تشکیل شده که باید از ابتدایی ترین مرحله تا نهایی شدن کار آن ها را در ذهن خود بسازیم تا بتوانیم آن کار را به خوبی انجام بدیم و در آن کار مهارت کسب کنیم.

و حالا در این مقاله می خواهیم توضیح بدیم که چقدر طول می کشد تا یک مسیر عصبی ساخته شود ؟ و ما از کجا می توانیم بفهمیم که مسیرعصبی ساخته شده؟

چقدر زمان می برد تا یک مسیرعصبی ساخته شود؟

 

وقتی ما تصمیم به انجام کاری می گیریم مغز به میلیون ها نورون یا سلول عصبی که در ذهن ما وجود دارد دستور می دهد و پیام عصبی می فرستد. زمانی که پیام عصبی به یک نورون عصبی می رسد، نورون عصبی پیام را از طریق دندریت های خود دریافت می کند و آن را بررسی می کند و اگر نیاز بود که پیام به نورون دیگری منتقل شود از طریق آکسون های خود پیام عصبی را به نورون دیگر مربوط به این قسمت ارسال می کند. ابتدا نورون هایی که مسئول این قسمت هستند بسیار از هم دور هستند و از این طریق کم کم شروع می کنند یکدیگر را پیدا کردند و هر بار که ما آن کار را تکرار می کنیم هم بر تعداد نورون های عصبی افزوده می شود و هم بر پیام های عصبی که بین نورون ها انتقال می یابد. و به این ترتیب مسیرهای عصبی مربوط به آن شروع به ساخته شدن می کنند. و برای اینکه ما در کاری به اندازه کافی مهارت کسب کنیم به طوری که خیلی راحت بتوانیم آن کار را انجام دهیم مدت زمان معینی باید بگذرد.

و معمولاً ساخت مسیرهای عصبی اولیه در هر کاری از نظر علمی تقریباً بین ۲۱ الی ۳۰ روز طول می کشد که براساس ساده یا آسان بودن آن کار و همچنین سرعت یادگیری در افراد مختلف، متفاوت است. یعنی ما هر کاری را که شروع می کنیم علاوه بر اینکه باید آن کار را با گام های کوچک هر روز و به طور منظم و مستمر تکرار کنیم باید به مدت ۲۱ الی ۳۰ روز هم آن کار را انجام دهیم تا مسیر های عصبی اولیه آن کار ساخته شوند. ( یعنی علاوه بر تکرارهای منظم و مستمر روزانه باید مدت زمان معینی هم باید برای انجام هر کار در نظر بگیریم تا مسیر عصبی آن کار در ذهن ما ساخته شود ). به همین دلیل وقتی کار یا یادگیری مهارت جدیدی را شروع می کنید نباید از خودتان انتظار داشته باشید که در عرض یک یا دو هفته به نتیجه ایده آل خودتان برسید.

عادت چگونه ایجاد می شود ؟

 

 برای اینکه کار، مهارت یا تغییری که در زندگی خود ایجاد کرده ایم در ذهن ما به شکل یک عادت در بیاید باید به تکرارهای خود به مدت حداقل ۳ الی ۶ ماه ادامه دهیم تا مسیرهای عصبی تشکیل شده محکم تر و قوی تر شوند در واقع زمانی ایجاد می شود که مسیرهای عصبی قطور و محکمی ساخته شده باشند و این تنها زمانی اتفاق می افتد که ما به مدت حداقل ۳ الی ۶ ماه آن کار را مدام تکرار کرده باشیم به این ترتیب عادت در وجود ما شکل می گیرد. و مغز ما که فرمانده بدن ماست بسیار علاقه دارد که کارها با کمترین انرژی انجام دهد و شما با تکرار کردن کارها و ساخت مسیرهای عصبی قدرتمند این خواسته مغز را برآورده خواهید کرد. و دقیقاً به همین ویژگی مغز است که وقتی شما کار یا مهارت جدیدی را شروع می کنید اینقدر ذهن شما به مخالفت با شما می پردازد. ( در مقاله های بعدی به شما یاد می دهم که چگونه از این مانع عبور کنید).

 

چطور تغییرات جدید را به شکل یک عادت همیشگی در بیاوریم ؟ به طوری که برای همیشه در ذهن ما باقی بماند.

برای اینکه بتوانیم تغییرات یا عادت های جدید را برای همیشه در ذهن خود نگه داریم باید آن کار را وارد ضمیرناخودآگاه خود کنیم. چون هر چیزی که وارد ضمیرناخودآگاه ما شود برای همیشه در آنجا باقی می ماند حتی اگر مدتی از آن استفاده نکنیم باز هم در آنجا باقی خواهند ماند.

 

اما حال چگونه باید تغییرات یا عادت های جدید را وارد ضمیرناخودآگاه خود کرد؟

هر چیزی که شروع به انجام آن می کنیم ما به طور کاملاً آگاهانه انجام می دهیم. به طور مثال وقتی که کتاب می خوانیم یا در کلاس ها یا سمینارها و وبینارهای آموزشی شرکت می کنیم این کارها را به صورت آگاهانه و از طریق ذهن خودآگاه خود انجام می دهیم.

و حالا اگر بخواهیم مطالب جدیدی که یادگرفته ایم،‌ استفاده کنیم باید آن را وارد زندگی خود و ضمیرناخودآگاه خود کنیم. اما چطور می توانیم این کار را انجام دهیم؟ نحوه ارتباط بین ضمیرخودآگاه و ضمیرناخودآگاه ما چگونه است؟

نحوه ارتباط بین ضمیرخودآگاه و ناخودآگاه در تکرار است. شما هر چیزی را که به مدت معینی در ذهن خود تکرار کنید وارد ضمیرناخوداگاه شما می شود فرقی نمی کند که کار به صورت عملی باشد یا ذهنی شما هر چیزی را که در ذهن خود تکرار کنید اعم از فکر ،‌ احساس و غیره همه وارد ضمیرناخودآگاه شما می شوند. اما چه مدت طول می کشد تا این اطلاعات و تغییرات جدید وارد ضمیرناخودآگاه ما شوند؟

 برای اینکه هر کار یا مهارت یا اطلاعات جدیدی را که یادگرفته ایم وارد ضمیر ناخودآگاه ما شوند و برای همیشه در آنجا باقی بمانند باید ۶ ماه الی یک سال آن کار یا مهارت را تکرار کنیم.

 

حالا از کجا بفهمیم که مسیرعصبی جدید در ذهن ما ساخته شده است؟

از طریق چند نشانه می توانیم بفهمیم که مسیرعصبی جدید در ذهن ما ساخته شده.

۱-انجام آن کار خیلی برای ما راحته و ما با کمترین انرژی آن کار را انجام می دهیم.

۲-در سریع ترین زمان ممکن و بدون هیچ مشکلی آن کار را انجام می دهیم.

۳-به انجام آن کار عادت کرده ایم.

 

اگر این مطلب برای شما مفید بود با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ممنون میشم نظر و پیشنهاداتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

ارتباط از طریق پیج اینستاگرام مژگان میرزایی :

https://www.instagram.com/mozhganemirzaee?utm_source=qr&igsh=OTEzdTl1bzd3em9k

ارتباط از طریق کانال تلگرام:

https://t.me/mindclinik1

مطالب مرتبط
5 دقیقه

بدون اینکه اعصابتان خط خطی شود کارهای تان را انجام دهید

مژگان میرزایی

بدون اینکه اعصابتان خط خطی شود کارهای تان را انجام دهید   «اِیچ.جکسِن بروان»، نویسنده‌ی شهیر آمریکایی می‌گوید: «نگویید که وقت کافی ندارید. شما دقیقا همان تعداد ساعاتی را در روز در اختیار دارید که هِلن کلِر، لویی پاستور، میکل آنژ، مادر ترِزا، لئوناردو داوینچی، توماس جِفِرسِن و آلبرت انیشتین داشتند.» همه‌ی ما آرزو می‌کنیم […]

9 دقیقه

با GTD هر غیرممکنی رو ممکن کن

مژگان میرزایی

با GTD هر غیرممکنی رو ممکن کن برای مدیریت زمان روش‌ها، تکنیک‌ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد. شاید بتوان گفت GTD مشهورترین تکنیک مدیریت زمان در دنیا می باشد. این تکنیک توسط David Allen پایه‌گذاری شده است . ایده اصلی این تکنیک بر پایه ثبت وقایع استوار است . یعنی شخص ابتدا باید کارها را […]

مسیرهای عصبی چه چیزی هستند و چگونه بر زندگی ما تأثیر می گذارند؟ ( مسیرعصبی قسمت سوم )

مسیرهای عصبی احتمالاً نام آنها را شنیده اید، اما مسیرهای عصبی دقیقاً چه چیزی هستند؟ آنها چگونه کار می کنند؟ چه شکلی هستند و چگونه بر عادات و رفتار ما تأثیر می گذارند؟

ما در وب سایت مون به نحوه تغییر مسیرهای عصبی برای نتایج مثبت و چگونگی ایجاد مسیرهای کاملاً جدید نگاه می کنیم. و در نهایت اینکه چگونه می توانیم از این اطلاعات برای درک بهتر در زندگی خود استفاد کنیم.

همانطور که در مقاله های قبلی گفتیم در مغز ما میلیاردها سلول یا نورون عصبی وجود دارد که این نورون ها بلوک های ساختمانی اصلی مغز هستند و از طریق این نورون ها، مغز پیام های عصبی را به تمام نقاط بدن منتقل می کند. و  هر کدام از این نورون ها می توانند با ۲۵۰۰۰۰ نورون اطراف ارتباط برقرار کنند زیرا آنها فرستنده و دریافت کننده اطلاعات در مغز هستند.

نورون های عصبی چه چیزی هستند؟

نورون ها بلوک های ساختمانی اساسی سیستم عصبی هستند. آنها دارای بدنه سلولی، دندریت ها( پسوندهای شاخه مانندی که سیگنال ها را دریافت می کنند )  و یک آکسون ( کشتی بلند و باریک که سیگنال ها را منتقل می کند ) دارند.

سیناپس ها

نورون ها در اتصالاتی به نام سیناپس با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. سیناپس ها شکاف های کوچکی بین آکسون یک نورن و دندریت های نورون دیگر هستند. انتقال دهند های عصبی پیام رسان های شیمیایی هستند که سیگنال ها را از طریق این سیناپس ها منتقل می کنند.

نورون ها در سه نوع اصلی وجود دارند:

نورون های حرکتی: نورون های حرکتی که عضلات را کنترل می کنند.

نورون های حسی: نورون های حسی که توسط حواس ما تحریک می شوند.

نورون های متصل: بین نورون هایی که نورون ها را به هم متصل می کنند، نورون هایی هستند که به آنها نورون های متصل گفته می شود. این نورون های متصل اطلاعاتی را که ما دریافت می کنیم پردازش می کنند. در واقع اینها هستند که ما را قادر به تعامل و همچنین تجربه احساسات می کنند. آن ها خاطرات ما را ایجاد می کنند و ما را قادر به یادگیری می کنند.

زمانی که ما تصمیم به انجام کاری می گیریم مغز به نورون های مربوط به آن قسمت پیام می فرستد و سپس نورون مربوطه پیام را دریافت می کند و زمانی که نورون عصبی پیام را دریافت می کند پیام را پردازش می کند و اگر نیاز بود که پیام به نورون دیگری ارسال شود پیام رو به نورون مربوطه دیگری ارسال می کند.

مسیرعصبی یک ارتباط بین نورون ها یا سلول های عصبی در مغز است که امکان انتقال سیگنال ها را فراهم می کند. نورون ها از طریق تکانه های الکتروشیمیایی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و این مسیرها جریان اطلاعات را در داخل سیستم عصبی امکان پذیر می کنند.

هنگامی که نورون ها به طور مکرر سیگنال هایی را به یکدیگر ارسال می کنند،‌ ارتباطات سیناپسی بین آن ها تقویت می شود. این فرآیند که به عنوان پلاستیسیته سیناپسی شناخته می شود،‌ اساس یادگیری و حافظه است. هر چه بیشتر از یک مسیر خاص استفاده شود،‌ قوی تر و کارآمدتر می شود.

و به این ترتیب به مسیری که یک پیام عصبی  یا سیگنال از یک نورون تا نورون دیگر طی می کند را مسیرعصبی می گویند.

به طور خلاصه یک مسیرعصبی مجموعه ای از نورون های بهم متصل است که سیگنال ها را از یک قسمت مغز به قسمت دیگر ارسال می کند.

مسیرهای عصبی اتصالاتی هستند که بین نورون های مغز شما ایجاد می شود. و می توانید آن ها را به عنوان الگویی در نظر بیرید که نشان دهنده هر فکر در مورد هر چیزی است که تا به حال داشته اید. هر فکری یک مسیر عصبی است. افکار شما بیشتر شبیه الگو هستند.

مسیرهای عصبی اتصالات بین نورون ها هستند که وقتی برای اولین بار به چیزی فکر می کنید روشن می شوند و اتصالات الگویی در مغز شما ایجاد می کنند. اکنون مغز شما به آن الگوی خاص معنی داده است.

اگر تصور کنید که این اسکن های ام آر آی نسان دهنده تفکر یکسان مغز در مورد افکار مختلف است،‌این همان چیزی است که الگوهای مسیرهای عصبی خواهد بود: الگوهای منحصر به فرد برای افکار مختلف.

و دفعه بعد که به همان چیز فکر می کنید،‌ همان الگو دوباره روشن می شود،‌ یعنی همان مسیرعصبی.

بنابراین مسیرهای عصبی نحوه ذخیره سازی افکار ما توسط مغز است.

و ما در حال حاضر مسیرهای عصبی زیادی داریم که از بدو تولد تا الان در ذهن ما ساخته شده اند. و به طور مداوم با یادگیری هر چیز جدیدی هم در حال ایجاد مسیرهای عصبی جدید هستیم.

و مسیرهای عصبی غالب (‌به خوبی در ذهن ما شکل گرفته اند ) و مسیرهای عصبی جدید بسیار شکننده هستند.

وقتی مغز شما یک فکر جدید را پردازش می کند، به عنوان یک مسیر کوچک تر شروع می شود. مانند کودکی که برای اولین بار تلاش می کند راه برود. ( نورون ها از مغز به ماهیجه ها متصل می شوند،‌برای تعادل و غیره ) و کمی مبارزه می کنند. اما هر چه این کار را بارها و بارها به روشی مشابه انجام دهید، مسیرعصبی قوی تر و غالب تر می شود. و اکنون به عنوان یک بزرگسال، دیگر نیازی نیست به راه رفتن فکر کنید، این یک مسیرعصبی غالب در مغز شماست.

این مطلب در مورد هر فکری که دارید صدق می کند هر فکری که بارها و بارها در ذهن شما تکرار می شود تبدیل به یک فکر غالب در ذهن شما می شود. و موارد جدیدی که تمرین و تکرارشون نکنید پس از حدود ۴۸ ساعت توسط سلول های گلیال حذف می شوند.

یک مثال از یک مسیر عصبی اولیه که در ذهن کودک ساخته می شود این است که اگر کودک لبخند بزند در ازای آن یک لبخند، در آغوش گرفتن و پاداش دریافت می کند. و به این ترتیب مسیرعصبی لبخند زدن در ذهن کودک ساخته می شود و چون همراه با یک پاداش رضایت بخش بوده در ذهن کودک باقی می ماند.

و ممکن است همان نوزاد متوجه شود که اگر چیز تیزی را لمس کند ممکن است درد داشته باشد. به این ترتیب این مسیرعصبی در ذهن کودک ساخته می شود و چون با درد همراه بوده در ذهن کودک باقی خواهد ماند.

و هر دوی این مسیرهای عصبی تجربیات یادگیری ارزشمندی برای کودک هستند.

مسیرهای عصبی مثبت و منفی

مسیرهای عصبی می توانند هم با تجربیات مثبت و هم با تجربیات منفی مرتبط باشند. تجارب و افکار مثبت می توانند مسیرهای مثبت را تقویت کنند و به ذهنیت خوش بینانه تر کمک کنند.

برعکس، تجارب و افکار منفی می توانند مسیرهای منفی را تقویت کنند و منجر به الگوهای مرتبط با استرس یا اضطراب شوند.

مسیرهای عصبی ضروری هستند. اما همه آن ها مفید نیستند و می توانند به عادت های منفی تبدیل شوند. تشکیل و تقویت مسیرهای عصبی برای یادگیری، حافظه و عملکردهای مختلف شناختی ضروری است.

یادگیری شامل تشکیل مسیرهای عصبی جدید است، در حالی که حافظه مستلزم تقویت و تثبیت مسیرهای موجود است. هنگامی که چیز جدیدی یاد می گیرید یا یک فعالیت خاص را تکرار می کنید،‌ مسیرهای عصبی مرتبط فعال و اصلاح می شوند.

چند مسیرعصبی در مغز وجود دارد؟

Illustration of human brain on dark background. Banner design

هیچ عدد خاصی در این زمینه وجود ندارد. شما با یک لوح خالی به دنیا آمده اید و این مسیرهای عصبی در حین حرکت و رشد در ذهن شما ایجاد می شوند. ما می توانیم حداکثر محدودیت ها را محاسبه کنیم. اگر ۱۰۰ میلیارد نورون در ذهن ما وجود داشته باشه و هر کدام بتوانند به ۲۵۰۰۰۰ نورون دیگر متصل شوند، این ۱۰۰ میلیارد ضربدر ۲۵۰۰۰۰ اتصال ممکن است، که حدود ۲۵۰۰۰ تریلیون یا ۲۵ کوادریلیون باشد. در مغز شما میلیون ها ارتباط بالقوه بیشتر از ستاره های راه شیری وجود دارد.

مغز همه ما ظرفیت یکسانی دارد. چیزی به نام احمق یا باهوش وجود ندارد. یک نورون برای ذخیره ۲۵۰۰۰۰ بیت اطلاعات کافی است. پس سوال اینجاست چرا  همه از این ظرفیت مغز خود استفاده نمی کنند.

آه ، در اینجا مسئله ظرفیت نیست،‌ بلکه رفتار است.

پلاستیسیته

انعطاف پذیری عصبی به توانایی مغز برای سازماندهی مجدد خود با ایجاد ارتباطات جدید در طول زندگی اشاره دارد. این انعطاف پذیری به مغز اجازه می دهد تا با تجربیات جدید سازگار شود، از آن ها یاد بگیرد و مسیرهای عصبی موجود را اصلاح کند.

درک مسیرهای عصبی برای زمینه هایی ماند علوم اعصاب، روانشناسی و آموزش بسیار مهم است.

من با مراجعان، کار می کنم تا مسیرهای عصبی را تحت تاثیر قرار داده و تغییر شکل دهم تا سلامت روان و رفاه مثبت را ارتقاء بخشم.

اگر می خواهید بیشتر بدانید که چگونه می توانم با ایجاد مسیرهای عصبی مثبت به شما کمک کنم، لطفاً از طریق لینک زیر وارد پیج اینستاگرام من شوید. در اونجا به صورت مرحله به مرحله توضیح دادم که چکار باید بکنید.

https://www.instagram.com/mozhganemirzaee?igsh=OTEzdTl1bzd3em9k

منبع: greatmindclinic

منبع: thehealingmind

منبع: lifexchangesolutions

مطالب مرتبط
3 دقیقه

تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون )

مژگان میرزایی

تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون) کودک درون کیست ؟ واژه ی کودک درون، در واقع بیان کننده ی حالتی از روحیات شماست که با احساسات و لذت شما سروکار دارد.دکتر اریک برن رهبر فکری مکتب روانشناسی تحلیل رفتار متقابل، اعتقاد دارد که شخصیت ما، ترکیبی از سه جز والد، بالغ و کودک است. […]

7 دقیقه

دوره رایگان ذهن آگاهی در سکوت

مژگان میرزایی

دوره رایگان ذهن اگاهی در سکوت با متد مسیرعصبی ذهن ما زندان است ما در آن زندانی قفل آن را بشکن در آن را بگشای و برون آی از این دخمه ی ظلمانی ذهن آگاهی چیست؟ « ذهن آگاهی؛ راهنمای عملی برای داشتن آرامش در دنیای پرتنش است » یکی از روش هایی که این […]

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید

مسیر عصبی قسمت دوم

همان طور که قبلا گفتیم هویت و شخصیتی که در حال حاضر داریم به دلیل وجود مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که از کودکی تا الان در ذهن ما شکل گرفته است. و حالا اگر شخصیت، هویت یا زندگی ای که در حال حاضر داریم را دوست نداریم یا اینکه می خواهیم چیزهای جدید یاد بگیریم یا تغییرات جدیدی در زندگی خود ایجاد کنیم باید مسیرهای عصبی جدیدی بسازیم.

مسیرهای عصبی جدید چطور ساخته می شوند؟

حالا به این می پردازیم که مسیرهای عصبی جدید چطور ساخته می شوند.

هر کاری که ما در این دنیا انجام می دهیم ابتدا باید مسیر عصبی آن کار در ذهن ما ساخته شده باشد. برای مثال الان که من دارم این مطالب را برای شما تایپ می کنم به این دلیله که مسیرهای عصبی تایپ کردن قبلاً در ذهن من ساخته شده است. به همین خاطره که من الان اینقدر راحت و سریع می تونم تایپ کنم.

پس هر کاری که ما الان داریم به راحتی انجام می دهیم به این خاطر که مسیرهای عصبی این کارها در ذهن ما ساخته شده اند وگرنه ما قادر به انجام آن کارها نبودیم.

به همین خاطر هم هست که وقتی شما تصمیم می گیرید تغییری را در زندگی خود ایجاد کنید یا عادت جدیدی را در زندگی خود ایجاد کنید ابتدا باید مسیرهای عصبی آن تغییر یا عادت را در زندگی خودتان ایجاد کنید تا قادر به استفاده از آن تغییر یا عادت باشید.

و هر کاری که ما در این دنیا انجام می دهیم از میلیون ها مسیر عصبی تشکیل شده است. که از ابتدایی ترین و پایه ایی ترین قسمت ممکن شروع به ساخته شدن کرده اند. یعنی هر کار یا هر تغییری که بخواهیم در زندگی خود ایجاد کنیم یا مهارت جدیدی یاد بگیریم اول باید مسیرهای عصبی را از ابتدایی ترین قسمت شروع به ساختن کنیم.

 الان با یک مثال خدمتتون توضیح میدم.

فکر کنید که من می خواهم تایپ کردن را یاد بگیرم. باید شروع به ساخت مسیرهای عصبی تایپ کردن از پایه ای ترین و ابتدایی ترین قسمت کنم.

برای اینکه بتونم به راحتی تایپ کنم تمرینات مربوط به تایپ کردن را از ابتدایی ترین و پایه ای ترین مرحله شروع می کنم به یادگیری.

مرحله اول باید جاهای حروف رو، روی کیبورد یاد بگیرم. بعد که مسیرهای عصبی این قسمت ساخته شد و من روی این قسمت مسلط شدم می تونم برم مرحله بعدی،

بعد باید با دو نقطه برجسته روی کلیدهای کیبورد آشنا بشم. و با انجام تمرینات این قسمت مسیرهای عصبی این قسمت رو بسازم بعد که روی این قسمت مسلط شدم می تونم برم مرحله بعدی،

به همین ترتیب مرحله به مرحله و گام به گام با انجام تمرینات، مسیرهای عصبی هر قسمت رو می سازم. به طوری که بعد از مدتی که همه مسیرهای عصبی لازم در ذهنم ساخته شدند همه این مسیرهای عصبی ساخته شده با یکدیگر متحد می شوند و یک مسیر عصبی واحد ، قوی و محکمی رو به وجود می آورند و من با سرعت و بدون حتی اینکه به کیبورد نگاه کنم می تونم به راحتی تایپ کنم. و به این ترتیب مهارت تایپ کردن رو یاد بگیرم.

در واقع ما هر کاری را که در این دنیا انجام می دهیم همین مراحل را طی می کند و ما هر تغییری را که بخواهیم در زندگی خود ایجاد کنیم حتماً باید از این مراحل عبور کنیم و مسیرهای عصبی را از ابتدای ترین تا نهایی شدن کار بسازیم. و هیچ راه دیگری وجود ندارد که شما بخواهید تغییرات یا عادات جدید یا مهارت های جدید را یاد بگیرید. هر کاری را که بخواهید انجام بدید باید از این مسیر عبور کنید و مراحل را یکی یکی انجام بدید.

برای مثال شما حتی اگر بخواهید تغییرات ذهنی ، فکری و رفتاری در ذهن و زندگی خود ایجاد کنید باید به همین شکل عمل کنید.

خوشحال میشم نظرات و پیشنهاداتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

ارتباط از طریق اینستاگرام: از طریق لینک زیر

https://www.instagram.com/mozhganemirzaee?igsh=OTEzdTl1bzd3em9k

مطالب مرتبط
6 دقیقه

چقدر طول می کشد تا مسیر عصبی جدید ساخته شود؟(مسیر عصبی قسمت چهارم)

مژگان میرزایی

چقدر طول می کشد تا مسیر عصبی جدید ساخته شود؟ مسیر عصبی قسمت چهارم در مقاله قبلی توضیح دادیم که، ما هر کاری را که در این دنیا  بخواهیم انجام  بدهیم اول باید مسیرعصبی آن کار در ذهن ما ساخته شود تا ما قادر به انجام آن کار باشیم. و تا مسیر عصبی کاری در […]

6 دقیقه

درآمد انیمیشن ساز چقدر است؟ 

takman

انیمیشن‌ سازی در واقع هنر جان بخشی به اشیا بی جان می‌باشد. در واقع انیمیشن‌ساز کسی می‌باشد که توانایی خلق هنر تصاویر دو بعدی را دارد. این شخص می‌تواند در بخش‌های مختلف تیزر‌های تبلیغاتی، کارتون‌های تلویزیونی و موزیک ‌ویدئوها فعالیت کند. لذا افراد برای ورود به بازارکار انیمیشن ‌سازی باید مهارت‌های خاص این رشته را […]

دوره رایگان ذهن اگاهی در سکوت با متد مسیرعصبی

ذهن ما زندان است

ما در آن زندانی

قفل آن را بشکن

در آن را بگشای

و برون آی از این دخمه ی ظلمانی

ذهن آگاهی چیست؟

« ذهن آگاهی؛ راهنمای عملی برای داشتن آرامش در دنیای پرتنش است »

یکی از روش هایی که این روزها روانپزشکان و روانشناسان برای رهایی از اضطراب ، افسردگی، نشخوار فکری ، آرامش ذهن و تمرکز پیشنهاد می کنند، استفاده از تمرینات ذهن آگاهی است. فراگرفتن ذهن آگاهی بسیار ساده و آسان است،‌ اما تسلط بر آن ها به تمرین مستمر و مداوم نیاز دارد؛ تا به مرور تأثیر خود را بر روح و روان انسان نشان دهد.

« معجزه همین راه رفتن روی زمین است » .

در واقع ذهن آگاهی یا حضور ذهن،‌ همان توجه به زمان حال است. چنین نگرشی می تواند ارتباط ما با جهان اطراف را کاملاً بهبود ببخشد، رنج های ما را تسکین بدهد و شادی های مان را چند برابر کند.

ذهن آگاهی، یعنی حضور خود را در لحظه پر رنگ تر کنیم و از همه چیز دست بکشیم تا از آن اشباع شویم؛

همچنین باید اضافه کنم که ذهن آگاهی نام دیگر  یکی از شیوه های مراقبه  ( مدیتیشن ) است که بسیار ساده و سریع می توان آن را فرا گرفت و نیاز به فراهم آوردن شرایط خاصی ندارد. در هر لحظه و در هر جا، در اتوبوس، اتوموبیل، در محل کار،‌ دانشگاه،‌ در هنگام آشپزی و در هر زمان می توان ذهن آگاه بود.‌ اما نباید فراموش کرد که تسلط بر آن به سال ها تمرین احتیاج دارد. ( همچون سایر مسائلی که در زندگی ما اهمیت دارند). جز این هیچ رمز و راز دیگری برای ذهن آگاهی وجود ندارد.

تمرینات ذهن آگاهی باعث افزایش سطح سلامتی و اثربخشی در زندگی خواهد شد.

زمانی که در مسیر ذهن آگاهی قرار می گیرید دیگر نیازی به تلاش برای تغییر خود ندارید. در واقع، تلاش می تواند مانع پیشرفت شما شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که خودتان را درگیر این تمرین ها کنید و بارها انجام دهید و در این هنگام تغییر به تدریج ظاهر می شود.

برای اطلاع بیشتر در زمینه ذهن آگاهی به مقاله مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست بروید.مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست ؟

ذهن آگاهی در سکوت با متد مسیرعصبی

ابتدا یه توضیح مختصری راجع به مسیرعصبی میدم تا منظورمون رو از ذهن آگاهی با متد مسیرعصبی رو بهتر متوجه شوید.

مسیرعصبی چیست؟

در مغز ما حدود ۱۰۰ میلیارد سلول یا نورون عصبی وجود دارد که از طریق این نورون ها پیام ها به تمام نقاط بدن منتقل می شود. و به طور کلی ما دو نوع نورون یا سلول عصبی داریم.

نورون های حسی ( دندریت ) و نورون های حرکتی ( آکسون ).

زمانی که مغز پیام عصبی را به سیستم عصبی ما ارسال می کند این پیام از طریق آکسون ها به سلول عصبی بعدی منتقل می شود. سپس آن سلول عصبی از طریق دندریت هایش آن پیام را دریافت می کند. و بعد اگر نیاز بود پیام دوباره از طریق آکسون همین نورون به دندریت نورون بعدی منتقل می شود.

به این ترتیب به مسیری که پیام عصبی از یک نورون تا نورون دیگر را طی می کند مسیر عصبی گفته می شود. به این ترتیب مسیر عصبی شروع به ساخته شدن می کند.

و ما تنها زمانی می توانیم کاری را انجام بدهیم که مسیر عصبی آن در مغز ما ساخته شده باشد. از ساده ترین کارها مثل مسواک زدن  تا پیچیده ترین کارها مثل رانندگی کردن.

و هویت و شخصیتی که الان در حال حاضر داریم به دلیل وجود مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که از کودکی تا الان در ذهن ما شکل گرفته است.

و هر کاری که ما در این دنیا انجام می دهیم از میلیون ها مسیر عصبی تشکیل شده است. که از ابتدایی ترین و پایه ایی ترین قسمت ممکن شروع به ساخته شدن کرده اند. یعنی هر کار یا هر تغییری که بخواهیم در زندگی خود ایجاد کنیم یا مهارت جدیدی یاد بگیریم اول باید مسیرهای عصبی را از ابتدایی ترین قسمت شروع به ساختن کنیم.

و حالا اگر شخصیت، هویت یا زندگی ای که در حال حاضر داریم را دوست نداریم یا اینکه می خواهیم چیزهای جدید یاد بگیریم یا تغییرات جدیدی در زندگی خود ایجاد کنیم باید مسیرهای عصبی جدیدی بسازیم.

اگه علاقمند به مطلب مربوط به مسیرعصبی هستید می تونید به مقاله ما راجع به مسیرعصبی رجوع کنید.خلقت شگفت انگیزی به اسم مسیر عصبی

و حالا برای اینکه ما بتوانیم مسیرعصبی مهارت مهم و اساسی ذهن آگاهی رو در ذهن مون بسازیم باید از ابتدایی ترین مرحله و شروع به ساخت مسیرهای عصبی اون در ذهن کنیم. برای همین ما از تمرین ذهن آگاهی در سکوت که ساده ترین مرحله است شروع می کنیم. ( که البته خود تمرین ذهن آگاهی در سکوت هم از میلیون ها مسیرعصبی دیگر تشکیل شده که اون رو هم باید از ابتدایی ترین مرحله بسازیم که در ادامه مطلب خدمتتون توضیح داده شده که این کار به چه صورت انجام می شود).

تمرین ذهن آگاهی در سکوت

 

از کار،‌ جنب و جوش و ناآرامی دست بکشید. کمی استراحت کنید و از دنیای اطراف خود فاصله بگیرید.

نخست ممکن است تهی بودن ( از فعالیت و سرگرمی ) یا سرشار شدن ( از افکار و احساساتی که ناگهان تجربه می کنیم)، کمی برای ما عجیب باشد. بنابراین شاید احساس کمبود کنیم؛ به دنبال کاری برای انجام دادن هستیم، اما ناگهان در یک لحظه، همین کمبود باعث می شود که احساس آسودگی کنیم. همه چیز همچون « دنیای بیرون » اتفاق نمی افتد، جایی که ذهن مدام به هدف یا برنامه ای چنگ زده است؛ در واقع در چنین لحظاتی به موضوعی خاص نمی اندیشد و وارد عمل می  شود یا توجه اش را به سرگرمی خاصی معطوف می کند.درون ما کاملاً‌ رها شده است … چراکه مسائل بیرونی آسان تر و مشخص تر هستند.شاید از بیرون ساده به نظر می رسیده است. ما فکر می کردیم که فقط نشستن و بستن چشم ها کافی است. اما این طور نیست،‌ این آغاز راه است،‌آغازی اجتناب ناپذیر که برای ادامه مسیر به تنهایی کافی نیست. پس چه باید کرد؟

باید تمرین کنیم و یاد بگیریم که چگونه به حالت نشسته و با چشمانی بسته نگاه کنیم،‌دست بکشیم و کمی فارغ از دنیا باشیم. باید اجازه دهیم که همهمه و آشوب فروکش کند.

نخستین گام برای رهایی،‌ این است که مدتی ساکت و بی حرکت بمانیم تا از این طریق آرامش بتواند هیاهو و زمزمه های ذهن مان را احاطه کند. بنابراین، رها شوید و اجازه دهید که از درون تان نشأت بگیرد.( که البته این ساکت ماندن مراحلی دارد که در ادامه خدممتون توضیح خواهم داد).

آموزش تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن:

آموزش های ما براساس متد مسیرعصبی و به صورت مرحله به مرحله و از ابتدای ترین و ساده ترین قسمت شروع شده تا کسانی که هیچ گونه آشنایی با تمرینات مدیتیشن ندارند هم به راحتی بتوانند استفاده کنند. تمریناتی ساده برای مخاطبینی که می خواهند با ذهن آگاهی آشنا شوند.

ابتدا شما به فایل های صوتی گوش می دهید و با نحوه انجام تمرینات آشنا می شوید و بعد از انجام تمرین ها به صورت مستمر و مداوم می توانید از چنگ اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و حتی نشخوار فکری نجات پیدا کنید. نتیجه دیگر آن به دست آوردن اعتماد به نفس،‌ خودآگاهی و سلامت عمومی بدن است.

بعد از اینکه به کل فایل های صوتی گوش دادید تمرین رو شروع کنید.

  • فایل های صوتی ذهن آگاهی در سکوت:

 

فایل های صوتی ذهن آگاهی در سکوت:

 

فایل ضمیمه اکسل جدول برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه دوره ذهن آگاهی در سکوت برای مدت سه ماه که شما اگر تمایل داشتید می توانید برای سه ماه دوم سال و همین طور تا پایان سال از آن استفاده کنید و ادامه دهید تا مسیرعصبی ذهن آگاهی در سکوت وارد ضمیرناخودآگاه شما شود و به صورت یک عادت خودکار درآید.

Bookبرنامه_روزانه_هفتگی_ماهانه_دوره_ذهن_آگاهی_در_سکوت

 

خیلی خوشحال میشم نظر و پیشنهادی داشتید حتما با ما در میون بذارید.

ارتباط از طریق پیج اینستاگرام مژگان میرزایی:

https://www.instagram.com/mozhganemirzaee?utm_source=qr&igsh=OTEzdTl1bzd3em9k

مطالب مرتبط
4 دقیقه

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید

مژگان میرزایی

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید مسیر عصبی قسمت دوم همان طور که قبلا گفتیم هویت و شخصیتی که در حال حاضر داریم به دلیل وجود مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که از کودکی تا الان در ذهن ما شکل گرفته است. و حالا اگر شخصیت، هویت یا […]

6 دقیقه

درآمد انیمیشن ساز چقدر است؟ 

takman

انیمیشن‌ سازی در واقع هنر جان بخشی به اشیا بی جان می‌باشد. در واقع انیمیشن‌ساز کسی می‌باشد که توانایی خلق هنر تصاویر دو بعدی را دارد. این شخص می‌تواند در بخش‌های مختلف تیزر‌های تبلیغاتی، کارتون‌های تلویزیونی و موزیک ‌ویدئوها فعالیت کند. لذا افراد برای ورود به بازارکار انیمیشن ‌سازی باید مهارت‌های خاص این رشته را […]


ساخت مسیرعصبی مکث کردن در هنگام خشم

خشم یک هیجان و نشانه ی این است که اشکالی به وجود آمده است و برای نشان دادن واکنش به شما انرژی دو چندان می دهد.
خشم می تواند به شما در رسیدن به اهداف تان کمک کند؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید آن را در سطحی مناسب حفظ و کنترل کنید. در غیر این صورت برای مسائل بی اهمیت و پیش پا افتاده بسیار خشمگین می شوید و واکنش غیر منطقی نشان می دهید.
مشکل عدم مهار خشم که اغلب افراد را درگیر می کند، به صورت برانگیختگی سریع رخ می دهد. و گاهی حالت ناراحتی و تشویش به حد انفجار می رسد و شما همانند ترقه منفجر می شوید. در حقیقت خشم شما به سرعت گسترش می یابد و مانند ترقه ای در میان دستانتان ناگهان منفجر می شود.
این مشکل همچنین تحریک پذیری خلقی نیز نامیده می شود. شما به شدت برانگیخته می شوید و مسائلی که دیگران به راحتی از آن چشم پوشی می کنند، شما را به اوج خشم می رساند.

یکی از تکنیک هایی که در هنگام بروز خشم می توانیم استفاده کنیم. «تکنیک مکث کردن است».
این تکنیک کمک می کند تا بتوانیم خشم خود را مدیریت کنیم و در عین حال پاسخ مناسب به موقعیتی که خشم ایجاد می کند بدهیم.
و برای اینکه بتوانید از این تکنیک به درستی در موقعیت هایی که خشم شما برانگیخته می شود استفاده کنید، باید از قبل به خوبی این تکنیک را تمرین کرده باشید.
چون همان طور که در مقاله مسیرهای عصبی گفتیم برای اینکه شما بتوانید کاری را با موفقیت انجام بدید باید ابتدا مسیرهای عصبی آن کار را در ذهن خود بسازید.
مسیرهای عصبی هر کاری هم با تکرار و تمرین منظم و مستمر ساخته می شوند. و باید مسیرهای عصبی هر کاری را هم از ابتدایی ترین مرحله شروع به ساختن کنیم تا در نهایت یک مسیرعصبی قوی و محکمی داشته باشیم.
برای شروع کار اول باید مشخص کنید اوج خشم شما چه زمان هایی است.

اوج خشم شما در چه مواقعی است؟
 زمانی که ساعت شش صبح ساعت شماطه دار شما زنگ می زند؟
 یا زمانی که فرزندان تان پشت میز صبحانه با هم جر و بحث می کنند؟
 یا هنگامی که در حال رانندگی به طرف محل کارتان هستید و کسی راهتان را می بندد؟
 یا هنگام شنیدن کلامی احمقانه از زبان همکارتان؟
 یا انتقاد کوچکی که همسرتان سر میز ناهار از شما می کند؟
 یا زمانی که خواب آلوده هستید و کسی از شما سوالی می پرسد؟
 یا هنگامی که پرداخت صورت حساب ها و قرض ها و بدهی ها به شما استرس و فشار می آورد؟
 هر چند وقت یک بار عصبانی می شوید؟
 هر ساعت یک بار؟ دو بار در روز، هر روز یا هر شب؟

نکته مهم:
نکته مهم اینه که شما و فقط خود شما به تنهایی مسئول خشم و عصبانیت تان هستید و باید به تنهایی از عهده ی مهار آن بربیایید.
این هم خوب و هم بد. خوب است زیرا می توانید مسئولیت کامل بهتر کردن زندگی تان را بر عهده بگیرید و بد است زیرا دیگر نمی توانید دیگران را برای مشکلات تان سرزنش کنید.

حالا میریم سراغ تمرین که چطور باید از تکنیک مکث کردن در هنگام خشم استفاده کنیم.

تمرین در قدم اول:
هفته اول:
به مدت یک هفته دفترچه یادداشتی کوچک و خودکار همراه خود داشته باشید. به هر روز یک صفحه اختصاص دهید. دفترچه یادداشت را در هر زمان و مکانی به همراه داشته باشید. سپس هرگاه خشمگین شدید، حتی خیلی کم، یک علامت در دفترچه یادداشت بزنید.
اگر زمانی کافی داشتید موقعیتی را هم که موجب خشم تان شده است، را بنویسید.
البته در اینجا مهم این است که متوجه شوید هر روز یا چند روز در هفته خشمگین می شوید و در چه موقعیت هایی بیشتر خشم شما برانگیخته می شود و متوجه دفعات آن باشید.

نکته مهم:
از دفترچه یادداشت خود برای اندازه گیری میزان موفقیت تان در مهار خشم در آینده استفاده کنید.

برای مثال:
می توانید از دفترچه یادداشت تان برای اندازه گیری میزان موفقییت تان و این که چند بار توانسته اید برخورد مثبت داشته باشید و خشم تان را کنترل کنید استفاده کنید.
این کار به شما کمک می کند هم خشم تان را مهار کنید و هم افکار منفی و رفتارهای نادرست را به افکار مثبت و رفتار مناسب و کاهش دهنده ی خشم تغییر دهید.

هشدار مهم:
هشداری که می خواهم به شما بدهم این است که انتظار نداشه باشید به طور کامل بر آشفتگی های خلقی تان غلبه کنید. چون گاهی موقعیت ها بسیار نیرومند تر از این هستند که بتوانید بر آن ها غلبه کنید و اختیارتان را از دست ندهید.

تمرین در قدم دوم:
هفته دوم:

با توجه به یادداشت های خود در هفته اول، ابتدا مشخص کنید که خشم تان به کدام یک از جنبه های زندگی تان آسیب بیشتری می زند؟
سپس از آن جا شروع کنید و دست به اقدام بزنید. همین حالا باید یکی از مهم ترین ها را انتخاب کنید. از خود بپرسید: « خشم و عصبانیت من در کدام مورد از زندگی ام بیشترین مشکل را برایم ایجاد می کند و موجب آسیب به خودم و دیگران می شود؟ »
برای مثال:
 اگر خشم و عصبانیت تان موجب ایجاد مشکلاتی شدید با دختر دوازده ساله تان می شود و رابطه تان را هر روز خراب تر می کند، باید به خودتان تعهد بدهید بدون توجه به این که او چه می گوید یا چه می کند، با استفاده از تکینک مکث عصبانیت تان را در مقابل او کنترل کنید .
 یا شاید عدم کنترل خشم تان در محیط کار باعث شده است که جایگاه شغلی تان در خطر باشد. باید به خودتان متعهد شوید که بدون توجه به اتفاقاتی که در محل کارتان می افتد تکنیک مکث را در هنگام بروز خشم استفاده کنید.

تمرین در قدم سوم:
سپس در هر موقعیت مشخص کنید در نمودار یک تا ده درجه ای، چه امتیازی به میزان خشم تان می دهید؟
یک به معنی این است که تا اندازه ای عصبانی هستید اما هنوز می توانید آن را کنترل کنید.
و ده به معنای این است که آن قدر عصبانی هستید که اختیارتان را کاملاً از دست داده اید.

تمرین در قدم چهارم:
هفته سوم:
سپس یک موقعیت را که در حال حاضر بیشترین آسیب را به زندگی تان وارد می کند انتخاب کنید.
و از ساده ترین چیزی که خشم شما را برانگیخته می کند شروع کنید.
(همان طور که خدمتتان گفتم برای ساخت مسیرهای عصبی در انجام هر کاری باید از ابتدایی ترین و ساده ترین مرحله شروع به ساخت مسیرهای عصبی کنیم).
• مثلاً در مثال دختر دوازده ساله تان اگر ریخت و پاش وسایلش در خانه باعث عصبانیت شما می شود. آن موقعیت را انتخاب کنید.

تمرین در قدم پنجم:
بعد از انتخاب موقعیت مورد نظر، ابتدا هدف نهایی خود را در این موقعیت تعیین می کنید. یعنی یک چشم انداز در نظر می گیرید که دوست دارید، این موقعیت در نهایت به چه صورتی درآید.
 برای مثال هدف نهایی شما در موقعیت ریخت و پاش دختر دوازده ساله تان این است که دوست دارید دخترتان وسایلش را بدون اینکه شما به او بگویید خودش جمع کند.

تمرین در قدم ششم:
بعد از انتخاب ساده ترین موقعیت برانگیزاننده خشم با استفاده از تصویر سازی ذهنی تمرین مکث را درآن موقعیت را بارها و بارها در ذهن تان تمرین و تکرار کنید.
نکات مهم در اجرای تمرین مکث در این مرحله:
 این کار را باید در مکان و زمان ثابتی انجام دهید تا ذهن شما شرطی شود. و همان طور که در قسمت مسیرهای عصبی گفتیم با این کار به مسیرعصبی این کار فرصت ساخته شدن می دهید.
 و در این مرحله فقط و فقط « مکث » را تمرین می کنید. و کار دیگری انجام نمی دهیم. و این تمرین را به مدت یک هفته انجام می دهیم.

تمرین در قدم هفتم:
هفته چهارم:
در این هفته همان موقعیت را مجددا انتخاب می کنید. چون در این مرحله تا حدی به آرامش رسیدید حالا می توانید به این فکر کنید که چه پاسخ مناسبی می توانید به این موقعیت بدهید. ( تمام پاسخ هایی که به ذهن تان می رسد را یادداشت کنید).
 سپس از بین پاسخ ها، پاسخی که فکر می کنید بهترین پاسخ است را انتخاب کنید.

تمرین در قدم هشتم:
هفته پنجم:
در این مرحله مجددا همان موقعیت رو تصور کنید. و بعد از مکث کردن بهترین پاسخی را که انتخاب کرده بودید را تمرین کنید. ( این کار را هم به مدت یک هفته تمرین کنید تا مسیرهای عصبی آن در ذهن شما تقویت شوند).

تمرین در قدم نهم:
هفته ششم:
همان موقعیت رو که تصویر سازی ذهنی انجام دادید و بهترین پاسخ مناسب را تمرین کرده بودید وارد دنیای واقعی کنید.
یعنی شروع به پیاده سازی پاسخی مناسب در دنیای واقعی و در رابطه با دخترتان انجام دهید.
این کار را هم به مدت یک هفته تمرین کنید. نکته مهم این که سعی نکنید خیلی سفت و سخت عمل کنید و دخترتان را مجبور به این کار کنید چون همان طور که مسیرعصبی این کار در ذهن شما ساخته شد باید فرصت دهید تا مسیرعصبی این کار در ذهن دختر شما هم ساخته شود. و همان طور که گفتم برای ساخت مسیرهای عصبی باید از ساده ترین مرحله شروع به ساخت مسیرهای عصبی کنید.
به طور مثال در رابطه با ریخت و پاش دخترتان ابتدا با توجه به راهکاری که انتخاب کردید. مثلا برای اینکه مسیرعصبی جمع کردن وسایل بعد از انجام هر کاری در ذهن دخترتان ساخته شود. شما خودتان ابتدا از کارهایی که با همدیگه انجام می دهید شروع کنید. و هر بار وسیله ها را بعد از انجام کار جمع کنید و بعد برای اینکه این کار در ذهن دخترتان تقویت شود به او یک پاداش جذاب بدهید. ( البته منظورم خرید هدیه یا وسایل گران قیمت نیست ). مثلا می توانید بگویید آفرین دخترم. چقدر خوب این کار رو انجام دادی.
و باید این کار رو برای هفته های متوالی اینقدر تکرار کنید تا هم مسیرهای عصبی قوی و محکمی در ذهن دخترتان ثبت شود و هم اینکه وارد ضمیرناخودآگاه او شود تا دیگر به صورت اتوماتیک وار خود دخترتان این کار را انجام دهد.

معمولاً ساخت مسیرهای عصبی اولیه در انجام هر کاری ۲۱ الی ۳۰ روز طول می کشد. ( که در افراد مختلف و با سرعت یادگیری مختلف متفاوته ولی معمولا از نظر تحقیقات علمی همین مدت زمان طول می کشد).
و برای اینکه آن کار در ذهن فرد به صورت عادت در آید به ۳ ماه زمان نیاز دارد.

و برای اینکه وارد ضمیرناخودآگاه فرد شود و به صورت اتوماتیک وار در بیاید به ۳ الی ۶ ماه زمان نیاز دارد.

یعنی برای اینکه این عادت در ذهن دختر شما ساخته شود شما تقرییاً باید ۶ ماه به طور متوالی این کار را انجام دهید و از دخترتان انتظار نداشته باشید که با یک بار دو بار گفتن بتواند این کار را به راحتی انجام دهد و باید به او فرصت دهید تا مسیرهای عصبی این کار در ذهنش ساخته شود.

شما از این تکنیک می توانید برای کارهای دیگر و در زمینه های مختلف زندگی تان به راحتی استفاده کنید. به شرطی که مسیرهای عصبی هر کاری را در ذهن خود بسازید.

هرگونه نظر، انتقاد و پیشنهادی داشتید با کمال میل پذیرا هستم.

جهت ارتباط با ما از طریق پیج اینستاگرام
@mozhganemirzaee
و کانال تلگرام
@mindclinik1

مطالب مرتبط
6 دقیقه

ذهن آگاهی دقیقاً به چه معناست؟

مژگان میرزایی

ذهن آگاهی دقیقا به چه معناست ؟ ذهن آگاهی به معنای مراقبه نیست. مراقبه و خصوصاً « مراقبه ذهن آگاهی » شیوه ایی ازتمرین است که هدف آن رسیدن به ذهن آگاهی بیشتر است. ذهن آگاهی، نوعی از آگاهی است که از توجه به خودتان، دیگران و دنیای اطراف تان به روشی خاص ناشی می […]

7 دقیقه

دوره رایگان ذهن آگاهی در سکوت

مژگان میرزایی

دوره رایگان ذهن اگاهی در سکوت با متد مسیرعصبی ذهن ما زندان است ما در آن زندانی قفل آن را بشکن در آن را بگشای و برون آی از این دخمه ی ظلمانی ذهن آگاهی چیست؟ « ذهن آگاهی؛ راهنمای عملی برای داشتن آرامش در دنیای پرتنش است » یکی از روش هایی که این […]

خلقت شگفت انگیزی به اسم مسیر عصبی

مسیر عصبی قسمت اول

زندگی ما در خواب و بیداری از کنش سریع و بی وقفه میلیاردها سلول آن پدید می آید. فهم بهتر مغز سبب می شود بهتر دریابیم چگونه می توانیم در زندگی خود موفق تر باشیم و اینکه چگونه مبارزه و چگونه تحصیل کنیم و چگونه به طراحی جسم خود در سده های آینده بپردازیم.

در مدارهای کوچک میکروسکوپی مغز،‌ داستان آینده گونه انسان حک شده است.

با توجه به اهمیت مغز در زندگی انسان همیشه در حیرت بودم از اینکه چرا در جامعه کمتر از آن صحبت به میان می آید و چرا آن طور باید و شاید از آن استفاده نمی کنیم. به همین دلیل تصمیم گرفتم به طور جدی به این موضوع بپردازم. چون ما به اندازه ای در دام واقعیت اسیریم که حتی از اسارت خود بی خبریم.

در ابتدا این گونه به نظر می رسد که موضوعی برای صحبت کردن در این زمینه وجود ندارد و اینکه در دنیای خارج و دور از دسترس است یا اینکه حافظه ما شبیه یک دوربین ویدئویی است و دلایل واقعی عقاید خود را می دانیم برای ما جز نکات بدیهی است.

حالا آماده باشید می خواهیم به میدان کهن درون خود قدم بگذاریم و در فضای بی نهایت متراکم میلیاردها سلول معزی و تریلیون ها سلول ارتباطی میان آن ها غوطه ور شویم.

امیدوارم بتوانیم با دقت به درون خود بنگریم و در آن چیزی را که در گذشته نمی دیدید بیابید.

تمام کارهایی که در زندگی انجام می دهیم،‌ از یک گفتگوی ساده گرفته تا فعالیت های پیشرفته، ‌در مقیاس گسترده بیانگر ویژگی های مغز ما هستند.

مغز ما مدام در تناسب با موقعیتی که در آن هستیم تغییر می کند و مدارهای الکتریکی آن به طور پیوسته در حال شکل گیری هستند و چون تجربه های زندگی هر فرد بی همتا هستند پس الگوی موجود در شبکه های عصبی نیز بسیار متنوع اند.

این الگوها مدام زندگی ما را متحول می کنند و بنابراین هویت ما نیز موضوعی دستخوش حرکت و تغییر مداوم است و این داستان پایانی ندارد.

خاستگاه همه افکار و رویاهای ما ،‌ خاطرات و تجربه های ما این ماده عصبی شگفت آور است.

اینکه ما کیستیم وابسته به الگوهای شلیک الکتروشیمایی پیچیده آن است.

مغز در هنگام تولد ناقص است

انسان ها در بدو تولد بسیار ناتوان هستند تا یکسال نمی توانند راه بروند، تا مدتی نمی توانند صحبت کنند و…

چرا که مغز انسان در بدو تولد تا حدو زیادی ناقص است. در مغز انسان به جای آنکه همه چیز از قبل برنامه ریزی شده باشد این امکان وجود دارد که بر اساس تجربه های زندگی شکل گیرد. این حالت رشد مغز « مداربندی تدریجی و زنده » نام دارد.

در هنگام تولد نورون های مغز کودک پراکنده و بدون ارتباط هستند و در دو سال نخست زندگی با دریافت داده های حسی با سرعت زیاد با هم مربوط می شوند. تقریباً در هر ثانیه دو میلیون ارتباط جدید یا سیناپس بین سلول های مغز کودک به وجود می آید.

در مغز نوزاد نورون ها با هم ارتباط نسبتا کمی دارند. در دو سه سال اول زندگی نورون ها دارای شاخه های فراوانی می شوند و از طریق آن ها با هم ارتباط پیدا می کنند.

و زمانی که سیناپسی در مداری نقش فعال ایفا کند تقویت می شود. برعکس سیناپسی که مفید نباشد ضعیف شده و سرانجام حذف می شود. سپس ارتباط های اضافی حذف می شوند و ارتباط های معدودتر اما قوی تر تا بزرگ سالی باقی می مانند. درست مانند مسیرهایی که به دلیل حرکت عابران در جنگل ایجاد می شوند وقتی از یک مسیر تا مدت ها استفاده نشود آن مسیر محو می شود.

در کودکی ارتباط بین سلول های عصبی مغز متناسب با نیازهای محیط رشد، سازمان می یابد. محیط پرورشی مناسب نقش مهمی در رشد مغز دارد. و انسان ها نسبت به شرایط موجود در محیط اطراف خود بسیار حساس هستند، زیرا هویت انسان به دلیل استفاده از مغز به مکانی که در آن به سر می برد وابستگی بسیار دارد.

مسیر عصبی چیست و چطور ساخته می شود؟

در مغز ما حدود ۱۰۰ میلیارد سلول یا نورون عصبی وجود دارد که از طریق این نورون ها پیام ها به تمام نقاط بدن منتقل می شود. و به طور کلی ما دو نوع نورون یا سلول عصبی داریم.

نورون های حسی ( دندریت ) و نورون های حرکتی ( آکسون ).

زمانی که مغز پیام عصبی را به سیستم عصبی ما ارسال می کند این پیام از طریق آکسون ها به سلول عصبی بعدی منتقل می شود. سپس آن سلول عصبی از طریق دندریت هایش آن پیام را دریافت می کند. و بعد اگر نیاز بود پیام دوباره از طریق آکسون همین نورون به دندریت نورون بعدی منتقل می شود.

به این ترتیب به مسیری که پیام عصبی از یک نورون تا نورون دیگر را طی می کند مسیر عصبی گفته می شود. به این ترتیب مسیر عصبی شروع به ساخته شدن می کند.

و تنها زمانی ما می توانیم کاری را انجام بدهیم که مسیر عصبی آن در مغز ما ساخته شده باشد. از ساده ترین کارها مثل مسواک زدن  تا پیچیده ترین کارها مثل رانندگی کردن.

به یک معنی،‌ تبدیل شدن ما به شخصی که اینک هستیم به دلیل مسیرهای عصبی است که از کودکی تا الان در وجود ما شکل گرفته است. ما نه به دلیل رشد برخی از جنبه های مغز خود،‌ بلکه به دلیل ایجاد و حذف برخی از مسیر های عصبی به هویت خود دست می یابیم.

به همین دلیل باید مسیرهای عصبی ساخته شده در ذهن خود را جدی بگیرید و اگر خواهان تغییر یا تحولی در زندگی خود هستید باید مسیرهای عصبی جدیدی بسازید. چون هویت و شخصیتی که در حال حاضر دارید به دلیل وجود همین مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که در ذهن شما شکل گرفته است.

مطالب مرتبط
3 دقیقه

تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون )

مژگان میرزایی

تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون) کودک درون کیست ؟ واژه ی کودک درون، در واقع بیان کننده ی حالتی از روحیات شماست که با احساسات و لذت شما سروکار دارد.دکتر اریک برن رهبر فکری مکتب روانشناسی تحلیل رفتار متقابل، اعتقاد دارد که شخصیت ما، ترکیبی از سه جز والد، بالغ و کودک است. […]

4 دقیقه

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید

مژگان میرزایی

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید مسیر عصبی قسمت دوم همان طور که قبلا گفتیم هویت و شخصیتی که در حال حاضر داریم به دلیل وجود مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که از کودکی تا الان در ذهن ما شکل گرفته است. و حالا اگر شخصیت، هویت یا […]

تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون)

کودک درون کیست ؟

واژه ی کودک درون، در واقع بیان کننده ی حالتی از روحیات شماست که با احساسات و لذت شما سروکار

دارد.دکتر اریک برن رهبر فکری مکتب روانشناسی تحلیل رفتار متقابل، اعتقاد دارد که شخصیت ما، ترکیبی از

سه جز والد، بالغ و کودک است.

والد بیانگر : روحیات امرونهی ها و باید و نباید های پدرانه و مادرانه ماست.

بالغ: حالتی است که شما را در هر موضوعی کمک می کند که ابتدا جمع آوری اطلاعات بکنید و بعد به تحلیل

سود و زیان بپردازید.

و کودک: هم همان تجربیات ضبط شده هر انسانی است که از دوران کودکی خود آموخته است.

کودک درون، زمانی شاد و سرمست است و می خواهد زبان بگشاید، عواطفش را بیان کند،‌ فریاد بزند و قفس

محدودیت را بشکند.

و گاهی هم غمگین و خشمگین می شود، گریه می کند، بغض و ناله می کند و در خود فرو می رود.

کودک درون ما سرشار از احساسات است و به همین دلیل حساس است. این جنبه از وجود ما نمادی شگرف از

بازیگوشی، خلاقیت و نوآوری است.

آشنایی با کودک درون، شما را به این درک و فهم آگاهانه می رساند که در هر سنی که هستید، دوباره به آن

توجه کنید، او را نوازش دهید و اجازه بدهید او در قسمتی از زندگی شما حضور جدی داشته باشد تا روزها و

شب های زندگی شما معنا و مفهومی دیگر به خود بگیرد.

و  زمانی که شما نشانه های آسیب کودک درون خود را شناسایی کنید به راحتی می توانید با مسائل زندگی

کنار بیایید، چون تمام اتفاقات زندگی شما در کودک درون شما و در الگوهای رفتاری و باورها و عقایدی که از

کودکی آموخته اید نهفته است.

 

انجام تست رایگان خودشناسی ( آشنایی با کودک دورن ) از طریق لینک زیر :

لینک تست رایگان خودشناسی ( آشنایی با کودک درون )

 

نحوه نمره گذاری تست خودشناسی ( آشنایی با کودک درون )

حال که به تمامی پرسش های این ازمون جواب داده اید، نوبت آن است که امتیازتان را محاسبه کنید. براي

محاسبه امتیازتان در سوالاتی که گزینه« بله» را انتخاب نموده اید ، یک امتیاز براي خودتان در نظر بگیرید. گزینه«

خیر» اصلاً امتیازی ندارد. توجه داشته باشید که امتیاز نهایی شما باید عددی بین ۰ تا ۲۸ باشد.

 

معنا و مفهوم امتیازهای به دست آمده 

درصورتی که نمره شما در این ازمون ۱۴ و کم تر از آن باشد: کودک درون شما آسیب دیده و ازرده است و باید

براي بهبود شرایط زندگی تان در کنار کسب اطلاعاتی بیش تر در مورد کودک درون تان بپردازید.

 

درصورتی که نمره شما در این ازمون بیش تر از ۱۴ باشد: به شما تبریک می گوییم چراکه کودک درون شما

سلامت است.

درصورتی که کودک درونتان آزرده و آسیب دیده است، به هیچ وجه نگران نباشید . ما در ادامه مباحث مان نحوه

برخورد و آشتی با کودک درون را خدمت تان توضیح خواهیم داد.

 

کودک درون مبحثی مهم در روانشناسی است که در درمان رفتارهای ناهنجار، عادت ها و استرس های

بجامانده از دوران کودکی به روانشناسان کمک مي کند .

 

مطالب مرتبط
4 دقیقه

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست ؟

مژگان میرزایی

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست ؟ آیا دوست دارید سرعت خود را کم کنید؟ احساســات چالــش انگیــز خــود را بپذیریــد و بهتــر مدیریــت کنیــد؟ زمان بیشتری را در زمان حاضر صرف کنید؟   ذهن آگاهی چیست؟ ذهـن آگاهـی عبارتسـت از فهمیـدن اینکـه در درون ما و نیز در محیط اطراف ما در زمان فعلی و […]

4 دقیقه

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید

مژگان میرزایی

تغییر در خود و زندگی با ساخت مسیرهای عصبی جدید مسیر عصبی قسمت دوم همان طور که قبلا گفتیم هویت و شخصیتی که در حال حاضر داریم به دلیل وجود مسیرهای عصبی و الگوهای ذهنی و رفتاری است که از کودکی تا الان در ذهن ما شکل گرفته است. و حالا اگر شخصیت، هویت یا […]

سبد خرید
Subtotal 0 تومان
error: تمام حقوق متن برای مدیر سایت مایندکلینیک ثبت شده ست